Pomoč fundacije v Keniji2019-04-10T17:19:16+00:00

Pomoč fundacije v Keniji

Gledališke
predstave

Delavnice

Seminarji

Predavanja

Knjige

Reference

Humanitarne
dejavnosti

Projekti

Tabori za
nadarjene

Kontakti

Našo kenijsko zgodbo pišemo že od leta 2010. V tem času se je zvrstilo 6 odprav in sicer leta 2010, 2011, 2013, 2014, 2016 in 2018, v skupnem trajanju 7 mesecev.

Naše delo poteka na pedagoškem in medicinskem področju. Sodelovanje z lokalnimi šolami izvaja naš strokovni pedagoški tim, delo na kliniki poteka pod okriljem Sekcije za tropsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani, s katero sodelujemo. Le-to nam omogoča dragocen vpogled v življenje in potrebe lokalnih skupnosti, na podlagi česar gradimo naše sodelovanje in razvijamo podporne dejavnosti.

Od naših začetkov v letu 2010 do danes smo, tudi z vašo dragoceno podporo, ustvarili sledeče:

  • Na podlagi neposrednih izkušenj in sodelovanjem z OŠ smo razvili program botrstva. Danes sodelujemo z 10 OŠ v dveh regijah (Majiwa in Nyamonye) v provinci Nyanza na JZ delu Kenije. V obdobju zadnjih 7,5 let do danes smo s programom botrstva podprli več kot 300 otrok. Pri vključevanju otrok v program botrstva upoštevamo dva kriterija in sicer: stopnjo socialne ogroženosti ter marljivost pri šolskem udejstvovanju.
  • Obiske partnerskih šol smo pospremili z delovanjem na področju gledališke pedagogike. V ta namen smo ustvarili in izvedli pet, kulturnemu okolju prilagojenih, izobraževalno-gledaliških predstav. Doslej smo izvedli 60 predstav na 5 odpravah. Na dveh šolah smo izvedli seminar iz gledališke pedagogike za učence in učitelje, ter jim podarili vso potrebno opremo.
  • Prispevali smo k izboljšanju šolske infrastrukture (donacija 30 šolskih klopi, cementiranje tal v eni učilnici, popolna obnova druge učilnice, gradnja 4 sanitarij, postavitev ograje okoli šolskega zemljišča ter glavnih vhodnih vrat) ter donirali opremo za izboljšanje športne infrastrukture (postavitev športnega poligona, postavitev 6 košarkarskih košev, donacija športne opreme in drugih igral).
  • Spoznali in podprli smo delovanje šole za osebe s posebnimi potrebami (donacija šivalnega stroja).
  • Prispevali smo k izboljšanju samooskrbe šol (postavitev zavetišča za živali ter nakup kokoši, koz in ovc, ki omogočajo prehrano otrok in prodajo pridelkov).
  • Podpirali delovanje lokalne klinike z večmesečnim prostovoljnim delom naše članice, zdravnice Sare Tement, ter donacijami zdravil, zdravstvenih pripomočkov in opreme.

Hvala vsem, ki nas podpirate!

Če misliš da si premajhen, da bi kaj spremenil, poskusi preživeti noč s komarjem.

(afriški pregovor)


Če hočeš iti hitro, pojdi sam. Če hočeš iti daleč, pojdi v skupini.

(afriški pregovor)

Vaša pomoč je dragocena!

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Naše delo lahko podprete tudi tako, da nam namenite 0,5% dohodnine. Obrazec lahko natisnete tukaj (stroške poštnine krijemo mi).

Donacije in pomoč

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Cookie policy