Botrstvo otrok v Keniji – informacije2019-04-06T10:59:28+00:00

Botrstvo otrok v Keniji – informacije

Gledališke
predstave

Delavnice

Seminarji

Predavanja

Knjige

Reference

Humanitarne
dejavnosti

Projekti

Tabori za
nadarjene

Kontakti

Botrstvo – pomoč pri šolanju revnih otrok iz Kenije

Ljudje v kenijskih vaseh se  borijo z revščino na vsakem koraku – največji problemi so lakota, bolezni, dostop do pitne vode, zagotovitev strehe nad glavo in izobrazbe. V najbolj ogroženih predelih je stopnja okuženosti z AIDS-om skorajda že štiridesetodstotna.

Posledica tega je, da je mnogo otrok sirot, pogosto brez obeh staršev. Kljub neverjetnim pogojem pa se med črnimi nadobudneži najdejo vedoželjni biseri. To so pravi mali šolski bojevniki, zaradi katerih se je naša Fundacija za boljši svet odločila podpreti njihove sanje. Kenijska vlada sicer sofinancira šolanje, vendar so testi, letna preverjanja znanja, šolske potrebščine, knjige in uniforme  plačljive, saj brez tega otroci ne morejo dokončati šolanja.

Naša Fundacija v Keniji podpira sedem osnovnih in dve srednji šoli v okolici vasi Majiwa , ki leži na jugozahodnem delu Kenije, dobrih 10 kilometrov oddaljena od Viktorijinega jezera.

Na tem mestu vas vljudno vabimo k sodelovanju v obliki botrstva posameznih otrok, s čimer jim boste lahko omogočili  izobrazbo in izhod iz popolne revščine. Otroke smo v sodelovanju z vodstvom posameznih šol skrbno izbrali na podlagi dveh kriterijev. Prvi je stopnja socialne ogroženosti; to pomeni da so otroci bodisi sirote s samo enim ali brez obeh staršev, ali pa so ogroženi na druge načine (alkoholizem, huda bolezen v družini, AIDS, ekstremna revščina,itd.). Kot drugi kriterij smo vključili šolski uspeh oz. marljivost pri šolskem udejstvovanju.

Za botrstvo otroka se lahko odločite kot posameznik, podjetje ali šola.

Botrstvo za fizične osebe:

Letni prispevek za šolanje osnovnošolskega otroka  je 66 € in vključuje zgoraj naštete stroške šolanja in administrativne stroške organizacije projekta.

Znesek  lahko nakažete na naslednji način:

Na TRR Fundacije: 66€              

Ustanova – Fundacija za boljši svet

Bolfenška 66, Maribor

TRR: SI56 6100 0002 1865 117

Delavska hranilnica                                                                        

 

Botrstvo za pravne osebe:

Letni prispevek za šolanje osnovnošolskega otroka  je 66 € in vključuje zgoraj naštete stroške šolanja in administrativne stroške organizacije projekta (zaradi relativno majhnega zneska svetujemo zbiranje podpore za vsaj tri otroke).

Znesek  nakažete na enak način, kot je opisano zgoraj.

Kontakti

Ekološko-kulturno društvo Za boljši svet

Bolfenška 66, 2000 Maribor

Tel/fax: 02 330 43 76

Mobitel: 041 540 616 (Marjan Savnik – tajnik ),

Mobitel: 041 678 074 (Goran Škobalj – predsednik)

E-mail: boljsi.svet@siol.net ;  spletna stran: www.forbetterworld.si   

Vaša pomoč je dragocena!

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Naše delo lahko podprete tudi tako, da nam namenite 0,5% dohodnine. Obrazec lahko natisnete tukaj (stroške poštnine krijemo mi).

Donacije in pomoč

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Cookie policy