Knjige2020-03-05T21:18:17+00:00

Knjige

Gledališke
predstave

Delavnice

Seminarji

Predavanja

Knjige

Reference

Humanitarne
dejavnosti

Projekti

Tabori za
nadarjene

Kontakti

GLAVO IMAŠ IN SRCE!

Gradivo za delo z otroki in mladostniki

O VSEBINI:Gradivo podpira vzgojo za občečloveške vrednote, kritično razmišljanje, odgovorno pristopanje k reševanju težav, medkulturni dialog, odgovornejše pristope k okoljski problematiki, bolj trajnostno naravnan način življenja,  skromnejšo porabo energije in virov ter brzdanje in samoomejevanje lastnih potrošniških želja. Gradivo prinaša dejavnosti za krepitev veščin sodelovanja in reševanja konfliktov, miru in nenasilja, ljubezni do svojega naroda in domovine, zavedanja, da je človeštvo povezano in soodvisno ter globljega razumevanja, da je Zemlja naš skupni in edini dom. Gradivo vsebuje tudi dejavnosti na temo komunikacije, vrstniškega nasilja, poklicne orientacije, učenja učenja ter preudarno in varno rabo interneta in mobilnih naprav.

O ZGRADBI:Gradivo sestoji iz niza učnih priprav (s potekom ure, z oblikami, metodami in cilji), vsebuje vrsto učnih listov in nadaljnjih informacij o problematiki.

KOMU JE NAMENJENO: za izvajalce razrednih ur in dnevov dejavnosti na osnovnih in srednjih šolah, deloma pokriva tudi nekatere vsebine pri slovenščini, geografiji, državljanski in domovinski vzgoja ter etiki. Posamezne dejavnosti je možno uporabiti tudi na delavnicah s študenti in odraslimi uporabniki.

SPLETNA PODPORA ZA PROJICIRANJE

Cena: 29,90€ z ddv-jem

ČUJEČNOST IN VZGOJA  

Knjiga, ki navduši za učenje!

Eva Škobalj

Beseda avtorice: Pa je zunaj! Moja knjiga Čuječnost in vzgoja. Pogosto je tako, da ima vsaka generacija svoj okus glede branja; to kar je všeč mladini, ne bo v prvi vrsti zanimalo starejših in obratno. Ko sem začela pisati knjigo, sem imela namen in željo, da poveže vse generacije; da bi jo z enakim zanimanjem brali tako mladi, kot njihovi starši, stari starši, pa seveda učitelji in vsi ostali, ki v kakršni koli obliki delajo z ljudmi. Želela sem si knjigo, ki bo različnim generacijam do te mere zanimiva, da jih bo povezala v pogovore in razmišljanja. Knjiga, ki bo predstavljala stično točko med ljudmi.

Želela sem jo narediti berljivo, ljudsko, pristopno in pristno. Z nekaj liričnosti in predvsem mehkobe, ki jo človeku daje zrelost in izkušnje. Prav izkušnje so tisti temelj, na katerem knjiga stoji. Teorije, kritik in nasvetov je povsod dovolj in še preveč. Dejala bi, da v knjigi ni ničesar, kar ne bi doživela, osebno preizkusila,  dojela z opazovanjem in razmislekom, skratka življenje, ki se je prelilo napapir.

In če bi me nekdo vprašal, kaj je glavna nit knjige, bi bila seveda malce v zadregi, kajti zaradi zgovornosti mi je bilo vedno težko strniti vsebine občutkov. A vendarle,  glavna nit je ta, da je človek mlad in živ toliko, kolikor se je sposoben učiti. Kar brez strahu, ne govorim le o tistem klasičnem učenju, ki ga poznamo v šoli. Temveč mnogo širše. In če ste postali radovedni, vas prisrčno vabim k branju!

Vabim pa vas tudi k ogledu spletne strani s predstavitvijo knjige.

Cena: 24 € z DDV

OD ČLOVEKA DO SONCA

Vzgojni priročnik

Eva in Goran Škobalj

Knjiga, ki je pred vami, lahko služi kot dragocena pomoč učiteljem, staršem in vzgojiteljem pri vzgoji sodobnih najstnikov. Na 230 straneh predstavlja pravo malo zakladnico idej, socialnih iger, delavnic, biografijsvetovno znanih osebnosti (Pavaroti, Di Caprio, Tesla, Che Guavara,  Gere …), poučnih zgodbe iz vsakdanjega življenja, izvlečkov iz forumov, zanimivih internetnih strani, ter vzgojno filmoteko z več sto ur priprav za ure oddelčne skupnosti. Knjiga Od človeka do sonca želi v bralcu vzpodbuditi zaupanje v pozitivno plat življenja. Želi prispevati k ustvarjanju nove podobe uspešnega človeka, ki naj ne bi bil le nekdo, ki ima ogromno materialno bogastvo, temveč tisti, ki je človekoljub. Knjiga je namenjena drugi in tretji triadi osnovne šole, srednješolcem, študentom, družinam, poslovnežem oziroma vsem, ki želijo razvijati in uresničevati človeške vrednote v življenju.

Ob knjigi je bil izdan CD z slikami in zgodbami iz knjige, pripravljenimi za izvajanje delavnic in je namenjen učiteljem.

Cena: 33 € z DDV

ISKALCI BISEROV

Priročnik za razredne ure
Darja Vtič Tršinar

Priročnik je prava zakladnica dobrih zgodb, v njem boste našli zgodbe iz sodobnega najstniškega življenja, zgodbe iz klasične literarne zapuščine mnogih narodov, iz življenjepisov slavnih osebnosti itd. Mladostnik skozi gradivo razvija samozavest, oblikuje boljšo samopodobo, razvija vrednote, kot so spoštovanje, odgovornost, vztrajnost, pogum … Uči se socialnih veščin, kot so sodelovanje in strpen dialog.

Poleg knjige je bil izdan CD, na katerem so sprostitvena besedila in instrumentalna glasba za razne tihe aktivnosti, na CD-ju pa so tudi vse zgodbe, testi in vprašalniki iz knjige za projektor, prosojnice za grafoskop in je namenjen učiteljem.

Cena: 29,90 € z DDV

ČUDEŽNO PLETIVO

Vrednota: Dajanje

Eva Škobalj

Slikanica Čudežno pletivo se dotakne srca vsakega otroka in mu pusti neizbrisen pečat. Vsebuje pomemben vzgojni element, tako da pomaga izgrajevati otrokovo celostno podobo do boljšega razumevanja sveta, sebe in odnosov z ljudmi. Osamljenost, ki je v zgodbi predstavljena skozi babičine oči, kaže odsev človekovega dojemanja sveta. Kdor zna dajati, mu nikoli ničesar ne manjka. In navsezadnje, kdor ljubi, ni nikoli osamljen in ne zahteva ničesar zase. Pravljica Čudežno pletivo nosi poseben vzgojni element, ki potuje od srca do srca.

Cena: RAZPRODANO!

VRTNAR

Vrednota: Vztrajnost

Eva Škobalj

Pravljica Vrtnar govori o tem, kako naj se v življenju soočamo z ovirami, ki so nam postavljene na poti do cilja. Vztrajnost je kvaliteta, ki brez nasilja in tekmovalnosti pripelje človeka do uresničitve njegovih sanj. Toplo jo priporočamo otrokom kot orodje za doseganje ciljev in staršem ter vzgojiteljem za razvoj lastne osebnosti in vzgojno delo.

Cena: 17,50 € z DDV

MAMI, KJE JE ŠOLA DOMA?

Vrednota: Medsebojna povezanost

Goran Škobalj

Eden izmed naših prvih spominov je stkan iz velikega pričakovanja in kančka strahu. Prvi dan v šoli je zares izjemno doživetje. O njem tudi govori naša pravljica, ki na otroku prijazen in dostopen način predstavi vse dogodivščine, ki ga pričakujejo v njegovem šolskem obdobju. Preko vrednote medsebojne povezanosti popelje otroka v vso pisanost in lepoto različnosti našega sveta. Nas odrasle pa spomni, da imamo v rokah majhne otroke, ki bodo postali veliki ljudje prihodnosti.

Cena: 17,50 € z DDV

ZEMLJA JE DOBILA VROČINO

Vrednota: Skrb za okolje

Goran Škobalj

Pravljica »Zemlja je dobila vročino« je na žalost zelo aktualna. V času globalnega segrevanja, komercializacije življenja in izgubljanja vrednot usmerja nas in naše otroke v izobraževanje, ki bo opredelilo usodo človeštva v prihodnosti. Vsi skupaj bomo morali združiti moči, kako bi postavili vrednoto skrbi za okolje na prvo mesto in rešili življenje na tej naši prelepi Zemlji.
Dr. Majda Pšunder

Cena: 17,50 € z DDV

KAKO JE PRINC REŠIL ZMAJA

Vrednota: Ljubezen

Goran Škobalj

Ljubezen je tista, katere moč je danes v svetu premalo znana. Je skrito »orožje«, zakopano globoko v človeških srcih. Odpira še tako trdno zaprta vrata in tudi srce groznega zmaja iz naše pravljice. Ne prinčev meč, temveč njegova ljubezen premaga zelenega hudobca ter ga spremeni v prijaznega in dobrosrčnega prijatelja otrok. Preobražen zmajček si kaj kmalu najde družico in skupaj s svojo zmajevsko družino pomaga ljudem na novo odkriti Ljubezen.
Posebnost pravljice je, da so jo ilustratorsko opremili otroci.

Cena: 7,50 € z DDV

ANGLEŠČINA SKOZI ČAROBNI SVET ZGODB

Zgodbe z nalogami za razvijanje človeških vrednot

Darja Vtič Tršinar

Gre za zbirko pozitivnih in sporočilnih zgodb, ki jih obkrožajo raznolike dejavnosti, kot so smernice za pogovor, križanke, kvizi, ustvarjalno pisanje, dramatizacija, socialne igre, projektno delo …
Knjiga je namenjena učencem 8. in 9. razreda OŠ in dijakom srednjih šol. Uporabljajo jo lahko pri pouku angleščine, pa tudi samostojno doma. Še zlasti je primerna za nivojski pouk, in sicer za 3. in 2. raven.

Zavod Republike Slovenije za šolstvo priporoča knjigo kot dodatno učno gradivo.

Cena: 17,50 € z DDV

ZBORNIK STROKOVNIH ČLANKOV MEDNARODNE KONFERENCE STOP NASILJU 2020

»Preventivni programi proti nasilju v vzgojno-izobraževalnih ustanovah«

V okviru mednarodne konference v Radencih 6. Marca 2020, je nastal zbornik strokovnih člankov. V njem je zbranih sto šestinštirideset prispevkov slovenskih avtorjev, ki obravnavajo nasilje v vzgojno-izobraževalnih ustanovah z različnih zornih kotov ter predstavljajo mnoge izvirne in učinkovite rešitve, kako ga zmanjševati ali preprečiti. V njem najdete tudi prispevka tujih avtorjev o praksah preprečevanja nasilja v drugih državah (Anglija in Bolgarija).

V želji, da bi zbornik pripomogel k ustvarjanju družbe, v kateri za nasilje ne bo več prostora, ter družbe, ki bo zmogla in znala reševati konflikte na miren način, vam želimo prijetno branje.

Zbornik strokovnih člankov mednarodne konference Stop nasilju 2020

UČIMO JIH SREČE 1

Vzgoja za empatijo, spoštovanje in zaupanje vase skozi zgodbo pri pouku angleščine

Darja Vtič

Avtorica je pripravila odlično zbirko vaj, ki (tako kot v knjigi Angleščina skozi čarobni svet zgodb) učencu ob učenju tujega jezika omogočajo tudi krepitev empatije, spoštovanja in zaupanja vase.

Knjižico si lahko brezplačno snamete tukaj.

UČIMO JIH SREČE 2

Vzgoja za pravilen odnos do sočloveka, narave in planeta skozi zgodbo pri pouku angleščine

Darja Vtič

Skrbno izbrane zgodbe, ki poleg učenja angleščine, nadebudnega učenca urijo in vzgajajo tudi v duhu pravilnega odnosa do sočloveka, narave in planeta, si lahko brezplačno snamete tukaj.

SVETNIK

Eva Škobalj

Svetnik z zgodbami nosi sporočila ljubezni in vere vase ter s tem tudi v človeštvo. Zemljo, na kateri živimo, si delimo in od nas je odvisno, kakšno bo naše bivanje na njej. Svetost se odraža v človeku kot klic, ki poziva k ljubezni do življenja, k spoštovanju in zaščiti vseh živih bitij. Če bo Svetnik v bralcu vzbudil željo po lastni svetosti, tedaj bo njegov namen dosežen.

Cena: 15 € z DDV

PRI NAS DOMA SE POGOVARJAMO

Za družine, ki hočejo več
Darja Vtič Tršinar

Knjiga je namenjena družinam, ki si želijo bolj poglobljenega druženja. Zgodba, pogovor in igra jim bodo pomagali do lepših medsebojnih odnosov, do več topline in miru, več odkritega in iskrenega pogovora. Zlasti je primerna za družine, ki želijo izboljšati svojo komunikacijo in reševanje nesoglasij, graditi bolj pozitiven odnos do sebe, ljudi okoli sebe, do sveta in življenja nasploh.

Cena: 29,90 € z DDV

Vaša pomoč je dragocena!

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Naše delo lahko podprete tudi tako, da nam namenite 0,5% dohodnine. Obrazec lahko natisnete tukaj (stroške poštnine krijemo mi).

Donacije in pomoč

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Cookie policy