O nas2018-12-02T14:57:28+00:00

O nas

Gledališke
predstave

Delavnice

Seminarji

Predavanja

Knjige

Reference

Humanitarne
dejavnosti

Projekti

Tabori za
nadarjene

Kontakti

Ekološko – kulturno društvo za boljši svet, ki je bilo ustanovljeno leta 2001, je nevladna in humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu.

Osnovni namen društva je promocija človeških vrednot in s tem posledično izboljšanje kvalitete življenja ter medsebojnih odnosov na vseh nivojih življenja. Prizadevamo si za delovanje v smeri prebujanja senzibilitete do ljudi in okolja, s tem povezane solidarnosti, predvsem pa razmišljanja v smeri, da ne obstaja ostra delitev na »moje« in »tvoje«. Menimo, da je potrebno preseči ozko individualnost, v kateri ni prostora za skupnost ter svetu vračati, kar nam je bilo dano tudi skozi pomoč sočloveku in delu za skupno dobro.

Društvo sodeluje z vrtci, osnovnimi in srednjimi šolami, domovi za starostnike in z organizacijami ter posamezniki tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Organiziramo delavnice, predavanja in seminarje za učence, dijake, profesorje in starše. Obiščemo več kot 200 vzgojno – izobraževalnih insitucij na leto in odigramo vsaj 300 vzgojno – izobraževalnih predstav na sezono, kar nas postavlja v sam vrh društev, ki delujejo na področju šol in izobraževalnih sistemov (Reference). Pomembna dejavnost društva so tudi humanitarne aktivnosti, saj je naše načelo, da morata postati humanitarnost in človekoljublje način življenja.

Vaša pomoč je dragocena!

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Naše delo lahko podprete tudi tako, da nam namenite 0,5% dohodnine. Obrazec lahko natisnete tukaj (stroške poštnine krijemo mi).

Donacije in pomoč

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Cookie policy