Spletni portal ForBetterWorld.si uporablja piškotke. Piškotki so povsem varni in ne vsebujejo občutljivih informacij. V svojem brsklaniku lahko piškotke kadarkoli izbrišete.

Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Strinjam se Ne strinjam se Želim več izvedeti
slovenščina | english

Botrstvo - pomoč pri šolanju revnih otrok iz Kenije

 

Ljudje v kenijskih vaseh se  borijo z revščino na vsakem korakunajvečji problemi so lakota, bolezni, dostop do pitne vode, zagotovitev strehe nad glavo in izobrazbe. V najbolj ogroženih predelih je stopnja okuženosti z AIDS-om skorajda že štiridesetodstotna.

 

Posledica tega je, da je mnogo otrok sirot, pogosto brez obeh staršev. Kljub neverjetnim pogojem pa se med mladimi nadobudneži najdejo vedoželjni biseri. To so pravi mali šolski bojevniki, zaradi katerih se je naša Fundacija za boljši svet odločila podpreti njihove sanje. Kenijska vlada sicer sofinancira šolanje, vendar so testi, letna preverjanja znanja, šolske potrebščine, knjige in uniforme  plačljive, brez tega pa otroci ne morejo dokončati šolanja.

 

Naša Fundacija v Keniji podpira deset osnovnih šol v okolici vasi Majiwa in Nyamonye, ki ležita na jugozahodnem delu Kenije, dobrih 10 kilometrov oddaljenosti od Viktorijinega jezera.

 

 

KAKO PROJEKT BOTRSTVA DELUJE

Trenutno je v projekt botrstva vključenih 10 osnovnih šol. V neposrednem sodelovanju z vodstvom šol smo otroke skrbno izbrali na podlagi dveh kriterijev

 

1. stopnja socialne ogroženosti otrok (večina izbranih otrok je sirot brez enega ali obeh staršev in/ali jih ogrožajo drugi dejavniki, kot so alkoholizem/huda bolezen v družini/AIDS/ekstremna revščina, ...)

 

2. marljivost pri šolskem udejstvovanju

 

 

FOTOUTRINKI  

 

Fotografije otrok, ki smo jih podprli v okviru programa botrstva, si lahko, glede na šole, ogledate na spodnjih povezavah

 

1. NDIRA    2.KAYOGO    3. AJIGO   4. BARCHANDO    5. ODHURO  
6. UHANGA    7. CHUNGA    8. PALA    9. RAGAK   10. KASAU    


Na posnetkih si lahko ogledate pogovore s posameznimi otroki ter druge video utrinke iz naših gostovanj v KenijiVeč fotografij lahko najdete tudi tukaj in tukaj


Zahvaljujemo se vsem botrom in ostalim sodelujočim ter vavabimo k sodelovanju tudi v prihajajočem šolskem letu!

 

 

POSTANI BOTER TUDI TI!

 

Za botrstvo otroka se lahko odločite kot posameznikpodjetje ali šola.

Z letnim prispevkom 66€ boter otroku omogoči nadaljevanje šolanja za eno šolsko leto, kar vključuje preverjanje znanja, plačilo prispevka za učitelje, uniformo, druge potrebščine in administrativne stroške vodenja projekta

 

  • BOTRSTVO ZA FIZIČNE OSEBE:

    Letni prispevek za šolanje osnovnošolskega otroka  je 66 € in vključuje zgoraj naštete stroške šolanja ter administrativne stroške organizacije projekta. Znesek lahko nakažete na TRR Fundacije.

    V kolikor se odločiteda boste podprli projekt botrstva avtomatično postanete pridružen član Društva za boljši svet in Fundacije za boljši svet ter lahko koristite vse bonitete pridruženega člana. 
 
 
  • BOTRSTVO ZA PRAVNE OSEBE:

    Letni prispevek za šolanje osnovnošolskega otroka je 66€ in vključuje zgoraj naštete stroške šolanja ter administrativne stroške organizacije projekta. Na podlagi izkušenj, vam zaradi relativno majhnega zneska prispevka, svetujemo zbiranje podpore za vsaj tri otroke.

    Znesek lahko nakažete na TRR Fundacije. Prosimo le, da nas kontaktirate, da lahko skupaj uskladimo celoten potek akcije.

 

 

PODATKI ZA NAKAZILO:                                 

Fundacija za boljši svet                                            
Bolfenška 66, Maribor                                                    

TRR:  03132 - 1000350026                                          
Račun je odprt na SKB banki.

Davčna št: 98760459

 

KONTAKT                                                             

Ekološko-kulturno društvo Za boljši svet
Bolfenška 66, 2000 Maribor
Tel/fax: 02 330 43 76

Mail: boljsi.svet@siol.net

Mobitel:   031 603 645 (Sara Onuk - koordinator projekta)

               041 540 616 (Marjan Savnik - tajnik )

               041 678 074 (Goran Škobalj - predsednik)

Bookmark and Share
Mesečnik
Reference
Pridruženo članstvo in vaša pomoč
©2010 Društvo za boljši svet
RoLAN Hiška