Spletni portal ForBetterWorld.si uporablja piškotke. Piškotki so povsem varni in ne vsebujejo občutljivih informacij. V svojem brsklaniku lahko piškotke kadarkoli izbrišete.

Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Strinjam se Ne strinjam se Želim več izvedeti
slovenščina | english

Predavanja za starše vrtčevskih otrok

 


PRAVILNA IZBIRA VREDNOT ZA VZGOJO OTROKA
Moderno življenje zahteva od starša v današnjem času več kot kadarkoli. Osnovni problem, ki se pojavi pred staršem, je, kako vzdržati tempo in zahteve, ki so pred nas postavljene ter ob tem vzgojno delovati na svojega otroka ob kroničnem pomanjkanju časa. Zato je postavitev pravilnih vrednot temeljnega pomena za dolgoročno izgradnjo otrokove osebnosti.

POGOVOR - POZABLJENA UMETNOST ŽIVLJENJA
Raziskave so pokazale, da je eden od glavnih vzrokov nezadovoljstva v družini pomanjkanje pogovora. Odrasli in otroci težko najdemo skupni stik in teme, ki bi nam kvalitetno pomagale premostiti karakterne, čustvene, spolne in starostne razlike. Nekaj osnovnih receptov za pogovor in medsebojno zbližanje bo ponudilo naše predavanje.

KAKO USTVARITI STIK Z OTROKOM
Težava pri ustvarjanju stika z otrokom leži v funkcioniranju odraslega, racionalnega uma. Z usmeritvijo odnosov v doživljajsko sfero, intuitivno učenje, igro in medsebojno interakcijo je stik avtomatično dosežen brez potrebe kontrole in uvajanja kazni.

VPLIV MISELNIH VZORCEV NA KOMUNIKACIJO
Mišljenje, razmišljanje otroške glave poteka v nevidnem svetu, v katerega se da vstopiti z ustvarjanjem atmosfere topline, zaupanja in bližine v družini. Če želimo ustvariti varen dom, je ključnega pomena poznavanje miselnih vzorcev in delovanje le-teh.

ODZIV OTROKA NA STRES
Otrok se nahaja na pravem križišču številnih vplivov, interesov in mnogih zahtev – šolskih, družinskih, družbenih, socialnih, osebnih … Od te točke do stresa je le en majhen korak, ki prepogosto uide naši pozornosti. Kako ga pravi čas prepoznati, in kako na tej točki pravilno reagirati – na ta vprašanja bo odgovorilo to predavanje.

KAKO POMAGATI OTROKU NA POTI DO USPEHA
Najbolj naravna želja starša je, da bi bil njegov otrok uspešen. Vendar pa so redki tisti, ki znajo svojemu otroku zastaviti pravilne cilje in ga tudi pravilno voditi do njih. To je možno le takrat, ko se začnemo zavedati, da je potrebno naše predstave uskladiti s posebnostmi otroka.


AGRESIJA IN NERVOZA PRI MALČKIH
V času odraščanja je pri vseh otrocih možno opaziti elemente agresije in nervoze. Zelo škodljivo in nespametno je pri vzgoji uporabljati silo. Prav skozi konflikte, ki jih otrok ustvari s svojim ''neprimernim'' obnašanjem, se oblikuje otroška osebnost in miselnost. Naš malček potrebuje veliko mero zaupanja  in posluha odraslih za njegove potrebe. Če je otrok prepuščen naključni vzgoji filmov, prijateljev iz ulice, obstaja velika verjetnost trajnostne poškodbe otrokove osebnosti in njegovega odnosa do življenja nasploh.

IZBIRA IGRAČ, IGER IN PRAVLJIC
Didaktični material, ki ga uporabljate za igro in vzgojo svojih otrok, sodeluje pri oblikovanju otrokovega čustvenega sveta in njegovega odnosa do življenja. Prav zato je izjemno pomembno, da so starši seznanjeni s slabimi in dobrimi izbirami ter posledicami enih in drugih.

PRAVILEN VZOREC SREČE V DRUŽINI
Pravilen vzorec sreče v družini je tisti, ki postavlja temeljno življenjsko načelo za vse življenje. V kolikor bo otrok obkrožen s skromnostjo, hvaležnostjo, sočutjem, mirom in pomočjo drugim, bo njegova življenjska moč zlahka premagala vse ovire njegove usode.  

TIPI OTROŠKIH OSEBNOSI
Vsi starši in strokovnjaki iščemo vzgojo, ki bo varno in srečno pripeljala našega otroka v svet odraslih. Potrebno pa se je zavedati, da je izbira pristopa zelo tesno povezana s karakterjem otroka in tipom njegove osebnosti.

VZGOJA PRIHODNOSTI - NENASILJE
Moderni čas je prinesel nove izzive človeštvu. Eden od njih, mogoče še najbolj neprijeten za družine in vzgojo otrok, je naraščajoče nasilje v družbi, medijih, vsakdanjem življenju. Kako ga prepoznati, kako otroka zavarovati pred različnimi oblikami nasilja, in kako ga pravilno usmeriti, je tema našega predavanja.

OKOLJSKE SPREMEMBE IN NAŠA DRUŽINA
Vedno bolj aktualna tema, s katero se bo človeštvo in naši otroci spopadali v prihodnosti.

Trajanje predavanja: 60-90min

Bookmark and Share
Mesečnik
Reference
Pridruženo članstvo in vaša pomoč
©2010 Društvo za boljši svet
RoLAN Hiška