Spletni portal ForBetterWorld.si uporablja piškotke. Piškotki so povsem varni in ne vsebujejo občutljivih informacij. V svojem brsklaniku lahko piškotke kadarkoli izbrišete.

Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Strinjam se Ne strinjam se Želim več izvedeti
slovenščina | english

Gledališke predstave za osnovne šole

 

DRUŽBA, TO SMO MI! - šolski parlament

Družba in moderna dogajanja v njej imajo izjemno močan vpliv na življenje posameznika in družin, še posebej močno pa vpliva na oblikovanje, obnašanje, čustvovanje in razmišljanje otrok in mladostnikov.
Predstava na tankočuten in jasen način predstavi probleme modernega sveta, kot so:
- potrošništvo,
- odtujenost,
- različne oblike zasvojenosti (tobak, alkohol, droga, mediji …),
- medvrstniško izsiljevanje,
- socialne stiske in brezposelnost,
- korupcija,
- ekološke težave,
- kriza vrednot
Posebnost te predstave je, da na koncu ponudi rešitev, ki je v soustvarjanju boljše družbe prihodnosti v obliki medsebojenega sodelovanja, povezovanja in solidarnosti.
Predstava je polna komičnih vložkov, ki pritegnejo otroško pozornost, ter jim tako približa vsebino in doseže zastavljene cilje.

Starost otrok: 6 -14
Čas trajanja: 45 min

 

JAZ SEM ODRASEL

Predstava na tankočuten in nazoren način pokaže, kako močan je vpliv vsega, kar otroka ali mladostnika obkroža in kako se nezavedno oblikujejo razpoloženja, čustva, misli, želje, ideale… Predstava (skupaj z gledalci) poišče odgovore na številna vprašanja in dileme, ki jih pred otroka postavlja odraščanje, ter postavi model vrednot kot zanesljivo in varno pot do uspeha.

Starost otrok: 9 -14

Čas trajanja: 45

 

BODI FRAJER BREZ DROGE
V času odraščanja je zelo naravno želeti biti pomemben. Težave nastanejo kadar mladostnik išče lastno uveljavitev v kopiranju napačnih družbenih trendov. Na zelo komičen in mlademu človeku primeren način predstava dotakne tabuje in ponudi logično rešitev za odpravljanje konfliktov.
Število učencev: do 250
Starost otrok: 12 -14
Čas trajanja: 45 – 60 minut
 
 
REŠIMO ZEMLJO
V času velikih klimatskih sprememb, vojn , slabih medčloveških odnosov in neenakomerno razporejenih političnih in ekonomskih potencialov naš komični muzikal ponuja rešitev v ozaveščanju človeštva kot naše širše družine in Zemlje kot našega edinega doma.
Število učencev: do 250
Prostor: dvorana, avla
Starost otrok: 6 -14
Čas trajanja: 45-60 min
 
 
VZEMI  ŽIVLJENJE V SVOJE ROKE
Mediji imajo izjemno močan vpliv in njihove lovke segajo v vsako družbeno poro, še posebej močno pa vplivajo na obnašanje in življenje posameznika.
Predstava na tankočuten in jasen način pokaže, kako močan je vpliv vsega, kar jih obkroža in kako se nezavedno oblikujejo  razpoloženja, čustva, misli, želje, ideale…
Število učencev: do 250
Prostor: dvorana, avla
Starost otrok: 6 -14
Čas trajanja: 45-60 min
 
 
BREZ LJUBEZNI NI DOBREGA SEKSA - komedija
Človek kot bitje narave spozna tudi svojo telesnost. Od pravilne usmeritve in lastnega odnosa do naravnih procesov samospoznavanja je odvisna marsikatera življenjska odločitev. Kako se soočiti z tem lepim in zahtevnim procesom opisujemo v komediji na globok in hkrati vesel način.
Število učencev: do 250
Prostor: dvorana, avla
Starost otrok: 12-14
Čas trajanja: 45-60 min
 
 
MALI PRINC (priredba)
Moderna priredba svetovno znane uspešnice je polna nesmiselnih zgodb današnjega časa, v katerem Mali princ išče pomoč za svojo prijateljicoPredstava vzpodbuja oblikovanje vrednostnega sistema v katerem je človečnost, prijateljstvo in medsebojna pomoč daleč nad materialnimi dobrinami, denarjem in slavo. Vsi skupaj najdemo pogled ''s srcem'' s katerim je Mali princ vase zavarovane Zemljane spremenil v čuječa in čuteča bitja, ki imajo  posluh za sočloveka.
Število učencev: do 250
Prostor: dvorana, avla
Starost otrok: 6-14
Čas trajanja: 45-60 min
 
 
SVET BREZ NASILJA
Zgodba, ki je postavljena v našo soseščino in nosi s seboj vse težave in lepote raznolikosti sveta, v modernem času na prikupen, naraven in globok način predstavi učencu lepoto različnosti kultur, ras, religij, spolov, navad… Celotna zgodba predstavi možnost izgraditve sveta  brez nasilja.
Število učencev: do 250
Prostor: dvorana, avla
Starost otrok: 6-14
Čas trajanja: 45-60 min


OTROCI SVETA
Znana zgodba s pridihom Orienta, prenesena v moderen čas, ustvari odnos med zahodom in vzhodom, krščanstvom in islamom. Otroku na naraven in prijeten način predstavi lepoto različnosti kultur, ras, religij in navad. V komičnem zapletu vsi skupaj prepoznamo, da je človeštvo eno.
Starost otrok: možnost izvedbe za vse stopnje
Število otrok: do 250 
Starost otrok: 6-11
Čas trajanja: 45-50 min
 
 
DRUGAČNA  VEVERIČKA IN NJENII PRIJATELJI
Narava ima številne obraze za katere lepoto je potrebno razviti pravi pogled. Zgodba je idealna za zgodnji uvid otroka v različnost oblik življenja. Današnji svet zelo pogosto trpi od nerazumevanja drugačnosti na katere vse prepogosto reagiramo s posmehom, nerazumevanjem in nestrpnostjo. Skozi zgodbo se malčku odpira socialni čut za pomoč šibkejšim.
Starost otrok: 4-10
Število otrok: do 100
Čas trajanja: 40 min
 
 
ZEMLJA JE DOBILA VROČINOEKOLOŠKA PREDSTAVA
Na žalost vedno bolj aktualna tema, ki zasluži bistveno več pozornosti in izobraževanja, kot smo ju tej temi namenili do sedaj. Naša predstava skozi komične zaplete pokaže vso resnost problematike in potrebe po vsesplošni družbeni udeležbi pri spreminjanju situacije na našem malem planetu - Zemlji. Vsi skupaj se spomnimo, da je v naših rokah usoda prihodnjih rodov vseh živih bitij.
Število otrok: 250
Prostor: dvorana, avla
Čas trajanja: cca 45 minut
 
 
SUPER, DA SMO RAZLIČNI medkulturni dialog
Svet je postal velika vas. Moderna ekonomija in politika sta prebrisali meje med narodi, kulturami in verami. Da je vse skupaj lahko zelo zabavno, počno in koristno lahko spoznamo v naši predstavi.
Število učencev: do 250
Prostor: dvorana, avla
Starost otrok: 6-14
Čas trajanja: 45-60 min
 
 
TRUBARJEV ABECEDNIK MODROSTI
Ena od negativnih posledic globalizacije je nedvomno zgubljanje identitete in pripadnosti lastnemu narodu. Ljubezen do lastne dežele je prvi pogoj za državljanstvo svetovljana. V želji da bi otroke spomnili na lepote slovenske kulture in jezika smo naredili privlačno in zanimivo predstavo.
Število učencev: do 250, dvorana ali avla
Starost otrok: 6-14
Čas trajanja: 45-60 min
 

 

V STARIH ČASIH SO POZIM' SMUČAL' EKOLOŠKA PREDSTAVA O PODNEBNIH SPREMEMBAH
Slovenci imamo v svojih koreninah ljubezen do gora, zime in zimskih športov. Ali bomo tudi v prihodnje lahko uživali v različnih obrazih narave bomo skupaj raziskovali skozi komične zaplete naše predstave.
Število učencev: do 250, dvorana ali avla
Starost otrok: 6-14
Čas trajanja: 45-60 min

 

 
IZGUBLJENI ZAKLAD EVROPE
Dolga stoletja smo Slovenci sanjali svojo državo. Tudi dočakali smo jo, a najbrž nihče ni pričakoval da bo v naši širši družini več kot 300 milijonov sodržavljanov. Kako je lahko življenje v takšni mavrici kultur, ver, tradicij in navad prav zabavno in kje je naš končni cilj bomo izvedeli v naši predstavi.
Število učencev: do 250, dvorana ali avla
Starost otrok: 6-14
Čas trajanja: 45-60 min      

 

 

MOJE TELO  JE SVETIŠČE MOJEGA DUHA         predstava o bulimiji in anoreksiji
Mediji v modernem času soustvarjajo kulturo bivanja, mišljenje in merila o sreči in lepoti. Prepogosto mladi ljudje ob soočanju z umetno grajenimi ideali doživijo bolečine in razočaranja ki lahko vodijo v resne težave. Kako razumeti življenje, kako sprejeti samega sebe in najti svojo vlogo in srečo, bo tema naše predstave.
Število učencev: do 250, dvorana ali avla
Čas trajanja: 45-60 min

 


MAJHEN NAROD VELIKEGA SRCA

Predstava je postavljena v zgodovinsko obdobje od druge svetovne vojne do danes. Je polna majhnih korakov slovenskega naroda, ki so na koncu dosegli cilj, po katerem smo hrepeneli dolga stoletjalastno državo. Preko vsakdanjih in komičnih zapletov otroci spoznajo in ozaveščajo pomen domovine in lastnega prispevka posameznika.

Število učencev: do 200, dvorana ali avla

Čas trajanja: 45 min

 

ALI IMAŠ TALENT?  ZA DOBRA DELA?

Poleg družine in šolskega okolja, družba in vsi njeni člani zelo pomembno vplivajo na razvoj mišljenja in čustvovanja otroka in mladostnika. Kako prepoznati prave vrednote v življenju in kako z njimi živeti je tema naše predstave, ki preko komičnih zapletov prikaže vse prednosti in pasti moderne družbe.

Število učencev: do 200, dvorana ali avla

Čas trajanja: 45 min

Bookmark and Share
Mesečnik
Reference
Pridruženo članstvo in vaša pomoč
©2010 Društvo za boljši svet
RoLAN Hiška