Spletni portal ForBetterWorld.si uporablja piškotke. Piškotki so povsem varni in ne vsebujejo občutljivih informacij. V svojem brsklaniku lahko piškotke kadarkoli izbrišete.

Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Strinjam se Ne strinjam se Želim več izvedeti
slovenščina | english

Gledališke predstave za vrtce

KATALOG 2017/18

 

ZEMLJA JE DOBILA VROČINO

Na žalost vedno bolj aktualna tema, ki zasluži bistveno več pozornosti, kot ji je namenjamo ter veliko več izobraževanja. Naša predstava skozi komične zaplete pokaže vso resnost problematike in potrebe po vsesplošni družbeni udeležbi pri reševanju le te. V predstavi nastopajo različni zanimivi živalski in človeški liki, kot tudi predstavniki rastlinskega sveta. Predstava prikaže posledice onesnaževanja ter hkrati predstavi pozitiven vzor varovanja narave. Vsi skupaj se spomnimo, da je v naših rokah usoda prihodnjih rodov ter vseh živih bitij na Zemlji.

 

OTROCI PISANEGA SVETA

Kako zgraditi most med narodi, kulturami, rasami, religijami… Kaj pa, ko bi pokukali k otrokom na različne konce sveta in pogledali s kakšnimi igračami se oni igrajo, kaj počnejo in kako se imajo in kako izgleda njihov svet?! Si morajo tudi oni umivati zobe preden gredo spat? Predstava nas popelje v pisan svet različnih kultur in narodov ter nas uči o lepoti raznolikosti ter prijateljstvu med vsemi ljudmi sveta.

 

 

DRUGAČNA VEVERIČKA IN NJENI PRIJATELJI

 

Narava ima številne obraze za katere lepoto je potrebno razviti oster pogled. Zgodba je idealna za zgodnji uvid otroka v različnost oblik življenja. Današnji svet zelo pogosto trpi zaradi nerazumevanja drugačnosti, na katero vse prepogosto reagiramo s posmehom, nerazumevanjem in nestrpnostjo. Skozi zgodbo o majhnem veveričku, ki išče prijatelje, se malčku odpira socialni čut za pomoč šibkejšim.

 

MALI PRINC (priredba)

Moderna priredba svetovno znane uspešnice je polna nesmiselnih zgodb današnjega časa, v katerem Mali princ išče pomoč za svojo prijateljico. Na koncu pa le najde »pogled srca« s katerim razoroži vse trde in vase zavarovane Zemljane. Le ti se spremenijo tako, da dajo v svojem življenju prvo mesto vrednotam.

 

REŠIMO ZEMLJO

V času velikih klimatskih sprememb, vojn , slabih medčloveških odnosov in neenakomerno razporejenih političnih in ekonomskih potencialov naš komični muzikal ponuja rešitev v ozaveščanju človeštva, da smo vsi ljudje ena velika družina, Zemlje pa naš edini dom.

 

KAKO JE PRINC REŠIL ZMAJA

Presenetljiv preobrat znanih zapletov med princem, princeso in zmajem, ki na koncu predstave popolnoma spremeni svoj značaj in vlogo v pravljicah. Čudežna sila, ki je kriva za zmajevo transformacijo iz zlobnega in hudobnega zmaja v prijaznega in dobrohotnega, je medčloveška ljubezen. 

 

                                                                                     

Gledališke predstave so primerne za vrtčevske otroke. Sporočilo skrbi za naravo in sočloveka, prenašajo preko mnogih, otroku dostopnih in razumljivih medijev kot so gibanje, obrazna mimika, pantomima, pesem in preprosta besedila. Polne so smešnih situacij, ki pritegnejo pozornost radovednih malčkov ter jih preko vzora učijo, kako ravnati z naravo, sočlovekom in samim seboj. Predstave tako na preprost in nadobuden način vzbujajo v otrocih zanimanje za lepote življenja, narave in človeških vrednot.

 

Predstave so primerne za ogled v večjih dvoranah, kulturnih domovih in podobno. Toplo jih priporočamo tudi za skupen ogled staršev in otrok.

 

Za vse predstave velja:

Čas trajanja: cca 30-45 minut

 

 

Lutkovno - gledališke predstave za otroke 

BODI MOJ PRIJATELJ
Mladi volkec Franc se želi igrati, a težko najde prijatelje, saj se ga vsi bojijo.
Skozi prigode glavnega lika se otrokom približa vrednost prijateljstva in lepih odnosov.  ČAROBNA  SKRINJA - prednovoletni čas
Naj vam odkrijem kaj je v skrinji? Prav. Tam živijo zgodbe in zgodbice, ki že komaj čakajo, da se razodenejo prav vam. Več pa v predstavi…

 

PRAZNIČNA LUČKA - prednovoletni čas

Vsi se veselimo praznikov, saj je to čas pisanih lučk, veselja in daril. Ampak, ali je darilo, zavito v barven papir in okrašeno z veliko pentljo res največja dragocenost? Obstaja velika praznična skrivnost, ki nam bo razkrila pravo čarobno darilo.ČUDEŽNO PLETIVO – zimski čas
Babica  bo spletla topla oblačila in jih razdelila med ljudi. Zgodi se čudež… Vrednota dajanja je podana skozi čudovito zgodbo o babici in malem dečku.KAM JE IZGINILA GOSENICA? - pomlad
Preobrazba gosenice v metulja je zagotovo pojav v naravi, ki nas vedno znova očara. Prav gotovo pa bo to storila tudi navihana gosenica  v predstavi. 


 

KAM SO ŠLE ČEBELICE?                                                                        

Naše ljube čebelice, ki tako lepo skrbijo, da se lahko mi sladkamo s slastnim medom, so se znašle v velikih težavah: vse povsod na okrog ljudje onesnažujejo naravo, njihov dom . S čebelicami se bomo spoprijateljili in jih skupaj rešili, one pa nam bodo razkrile male skrivnosti iz njihovega panja.

 

 

ZELIŠČNA ČAROVNIJA

Zdravilne rožice znajo začarati marsikatero čarovnijo in tako pomagajo bolnim živalim in ljudem. Vendar naša čarovnija ne ozdravi samo prehlada, temveč pomaga tudi žalostnim, jeznim in osamljenim. Skupaj bomo spoznavali zdravilne zeli in odkrili kje se skriva sreča.REŠIMO GOZD  – dan zemlje
Prebivalci gozda so se vznemirili, ker želijo ljudje podreti drevesa , ki jim nudijo dom. A ne! Kar tako pa se živali tudi ne predajo! Zagodejo jo gozdarjem in povedo njim in nam zakaj so drevesa tako pomembna za naše življenje.

 

 

OTROCI PISANEGA SVETAvrednota:medkulturni dialog in strpnostKje živijo vsi otroci sveta? Se igrajo enake igre kot jaz, in ali si morajo tudi oni umivati zobe preden gredo spat? Predstava je primerna za spoznavanje kultur in narodov sveta, za vzgojo o medsebojni različnosti in enakosti med ljudmi.V KNJIŽNICI – zaključek bralnih projektov
Lutkovna predstava je primerna za zaključke bralnih projektov v vrtcu. Nadobuden prijatelj Levček je prvič v knjižnici, zato ne ve, kako se v knjižnici obnašamo. Teta knjižničarka ga o vsem lepo poduči, mu predstavi knjižne police ter priskrbi novo knjižnično izkatnico. Levček v knjižnici spozna nove prijetelje - knjižne junake in ugotovi, da nikoli ne bo več osamljen, saj bodo  knjige odselj zmeraj z njim.
     

 

KAKŠNEGA OKUSA JE SONCE? - vrednota: ekologija, zdrava prehrana

Na tržnici se sreča raznovrstna zelenjava: domači pridelki, vzgojena na zemlji in soncu, ter pridelki vzgojeni s pomočjo umetne svetlobe in umetnih gnojil. Ob tem zelo zanimivem in nenavadnem srečanju spoznamo pomembnost zdrave hrane ter bogastvo in lepoto narave.

 

 

PRI ZDRAVNIKU ZDRAVKU

Ste bili že kdaj pri zdravniku?  Naš zdravnik Zdravko je super prijazen stric, ki se ne ustraši nobene bolezni. Pravzaprav se bolezni  ustrašijo njega in zato hitro proč zbežijo. Zato le brž, k Zdravku! Da bomo zdravi, močni, veseli in  se bomo vsi skupaj z Zdravkom lepo imeli!

 

 

VOLKEC FRANČEK HOČE BITI PRVI

Volkec Franček ne mara, če česa ne zna ali ne zmore najbolje. Takrat postane zelo jezen, žalosten in prepirljiv. Otroci mu bodo pomagali, da Franček spozna, da ni nič hudega, če česa še ne zna ter da se da vsega naučiti. Potrebujemo samo malce potrpežljivosti, vztrajnosti in obilo dobre volje.Trajanje vseh lutkovno-gledaliških predstav: 30  min

 

 

Predstave za najmlajše

 

Predstava za najmlajše je prirejena otrokom prvega starostnega obdobja. Je neke vrste uvod v kulturo gledališča. V vsaki predstavi pred otroci nastaja malo gledališče, postopoma se spoznajo z lutkami in igralcem. Pravljični liki se s pesmijo, barvami, gibanjem in besedo približajo otrokom in jim prinašajo zanje pomembne življenjske vsebine. Lutk se lahko ob koncu tudi dotaknejo, najpogumnejši pa jih lahko tudi preizkusijo.

 

KUŽA ČOHLAJČEK (pobožaj me nežno)

Najlepše se je igrati s prijatelji! Toda kaj, ko se tako rado zgodi, da si želimo prav tisto igračko, s katero se igra nekdo drug. Naše roke niso prav nič več prijazne in nežne in kmalu je tukaj jok in stok. Kuža Čohlajček pravi, da se vsak prepir da rešiti. Potolažimo se s prijaznostjo in s tem, kar ima naš kuža Čohlajček najraje - z  božanjem. Otroci skozi zgodbo in z dejanskim dotikom lutk izkusijo prijetnost nežnosti in prijateljskih odnosov.

 

MOJ  PRIJATELJ (posodil bom igračko)

Medčloveških odnosov se začnemo učiti že od prvega dne našega rojstva. Preprosta zgodbica, v kateri so glavni junaki živali, skozi pesem in gib vabi najmlajše v čudežni svet prijateljstva, kjer sta doma toplina in prijaznost in kjer radi podelimo svoje igračke.

 

 

Čas trajanja: 20-30minut

Število otrok: do 40. Starost: 1-3let. Prostor: igralnica


 

Bookmark and Share
Mesečnik
Reference
Pridruženo članstvo in vaša pomoč
©2010 Društvo za boljši svet
RoLAN Hiška