Spletni portal ForBetterWorld.si uporablja piškotke. Piškotki so povsem varni in ne vsebujejo občutljivih informacij. V svojem brsklaniku lahko piškotke kadarkoli izbrišete.

Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Strinjam se Ne strinjam se Želim več izvedeti
slovenščina | english

Vsa obvestila

Ekologija in manj odpadne hrane

04.01.2018, Katja B.

Lepo pozdravljeni vsi, ki radi skrbite za našo mamo Zemljo. Pripravili smo pesem in video spot, ki nas vabi k razmišljanju o pravi sreči - sreči, ki varuje okolje za nas in za prihodnje rodove. Vabljeni k ogledu našega videa.

Šolski vrtiljak - nova predstava na temo šolskega parlamenta

06.10.2017, Katja B.

Jesen je tu, šolsko leto že teče in z njim naš veseli Šolski vrtiljak - nova predstava Društva Za boljši svet na temo šolskega parlamenta. Kakšno šolo si želimo, kakšno lahko sami naredimo? Ideje, razmišljanja in zgodbe iz resničnega življenja nas vodijo k rešitvam. Kako smo se "vrteli" in ustvarjali šolo z več sonca in veselja, si lahko ogledate tukaj.

Mednarodno sodelovanje z Latvijo

03.09.2017, Katja B.

Društvo Za boljši svet je to poletje izvedlo čudovito mednarodno sodelovanje z Latvijsko agencijo, ki skrbi za rejniške otroke, Social Services Agency, na nacionalnem nivoju s sedežem v Rigi. Za Social Services Agency smo izvedli program za rejniške otroke na poletnem kampu v naravi, ki je bil pol zanimivih delavnic, gledaliških predstav in iger na teme prijateljstvo, medsebojna pomoč, razumevanje in sreča. Rejniški starši in strokovni delavci  so bili deležni našega programa v okviru predavanj in seminarja v okviru kampa ter seminarja v Rigi. Če si želite ogledati fotografije naših aktivnosti v Latviji, kliknite tukaj.

*** Nov katalog za šol. leto 2017/18 ***

23.06.2017, Bojana M.

Šolsko leto je spet naokrog in vsi, ki delamo z otroki v šoli, se počasi srečujemo z mislijo načrtovanja naslednjega šolskega leta.
Pripravili smo nov katalog Društva Za boljši svet za šolsko leto 2017-18 (za prenos kataloga kliknite tukaj) . V njem so predstavljene gledališke predstave in delavnice za kulturne dni, otroški parlament, dan zdravja, eko dan, preventivo, ... Veliko je vsebin tudi na teme: nenasilje, strpnost, bonton, zdrava samopodoba, ... Upamo, da v njem najdete kaj primernega za kakšen dan dejavnosti. Želimo vam prijeten poletni oddih! ;) 

Mali princ išče nov dom!

06.06.2017, Bojana M.

Mali princ je legenda, ki je z nami prepotovala širni svet. Potepali smo se po dolgem in počez po Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, Bolgariji, Angliji, Keniji, Indiji in še bi lahko naštevali. A od vsega širnega sveta in vesolja nam Mali princ sporoča, da se najbolje počuti takrat, ko zanj naredimo prostor v naših srcih. ;) ♥ Ali lahko obišče tudi vas? ;) 

Lepa beseda odpira vsa vrata

09.05.2017, Bojana M.

V Posavskem obzorniku se je o Lepi besedi lepa beseda zapisala. :)
Hvala dijakom in kolektivu Ekonomske in trgovske šole Brežice za nadvse prijetno druženje!  
Novico si lahko preberete tukaj.

Kar boli svet, boli tudi mene!

28.04.2017, Bojana M.

Pripravili smo nov projekt "Kar boli svet, boli tudi mene!", ki ga sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje, s katerim se zavzemamo za krepitev spoštovanja in sprejemanja pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov. Vabljeni k ogledu spletne strani in Fb skupinekjer vas bomo obveščali o poteku aktivnosti. 

Novo mednarodno sodelovanje na temo nenasilja

03.04.2017, Bojana M.

V mesecu marcu smo obiskali naše kolege v Sofiji, s katerimi pripravljamo zanimiv mednarodni projekt z naslovom "Empowering the child's strengths for violence prevention". Projekt, s katerim se zavzemamo za razvoj "resilience approacha (krepitev odpornosti proti nasilju)", sofinancira Fundacija OAK in bo potekal v obdobju 2016-2021. Projekt se izvaja v 8 državah in sicer v Albaniji, Bolgariji, Latviji, Makedoniji, Moldaviji, Srbiji, Sloveniji in Romuniji. Utrinke iz delovnega sestanka si lahko ogledate tukaj.

Vabilo za OŠ

02.03.2017, Bojana M.

Spoštovani, vabimo vas k sodelovanju v okviru:
* zaključkov bralnih projektov,   
* bralnih noči,   
* eko dnevov in   
* drugih priložnosti.
 
Nudimo vam bogat in raznolik nabor vzgojno-izobraževalnih gledaliških predstav in delavnic, ki na sproščen, a premišljen način mladim približajo izbrane teme in vsebine. Za zaključke bralnih projektov imamo cene gledaliških predstav ugodnejše, v želji, da vam pomagamo obogatiti ta poseben dogodek. Za našo ponudbo in več informacij nas kontaktirajte na: boljsi.svet@siol.net ali 041 540 616 (Marjan). 

UČIMO JIH SREČE 1 in 2- zbirki vaj iz angleščine

27.02.2017, Bojana M.

Letošnji februar prinaša še eno knjižno poslastico! Avtorica Darja Vtič je pripravila odlični zbirki vaj iz angleščine UČIMO JIH SREČE 1 in UČIMO JIH SREČE 2, ki (tako kot v knjigi Angleščina skozi čarobni svet zgodb) učencu ob učenju tujega jezika omogočajo krepitev empatije, spoštovanja in zaupanja vase ter ga vzgajajo v duhu pravilnega odnosa do sočloveka, narave in planeta. 

Obe zbirki vaj si lahko brezplačno snamete na tej povezavi. 

Knjiga, ki navduši za učenje: ČUJEČNOST IN VZGOJA

16.02.2017, Bojana M.

Z velikim veseljem vas obveščamo, da se je v naši zbirki znašel nov knjižni zaklad. Delo avtorice Eve Škobalj je namenjeno:
* staršem, da najdejo navdih za uspešno vzgojo,
* učiteljem, da ponovno odkrijejo pomen in vrednost svojega dela ter
* mladostnikom, da bodo verjeli vase in ustvarjali svoje sanje. 
 
Skratka knjiga za vse generacije, ki s svetlimi vzgledi navdušuje za učenje. 

Časovni stroj je obkrožil Slovenijo!

31.01.2017, Bojana M.

Le nekaj mesecev je bilo potrebnih, da je naš časovni stroj zaokrožil po vseh koncih in krajih Slovenije. Obiskali smo več kot štirideset osnovnih šol in v vzporedne dimenzije transportirali na stotine otrok. Kljub hitrosti nam je uspelo ujeti nekaj fotoutrinkov, ki jih z veseljem delimo z vami. ;) Brez skrbi, med predstavo se ni nihče poškodoval, možni stranski učinki vključujejo le glasen smeh, pospešeno delovanje možganskih celic ter hrupen aplavz. :D Nikoli ni prepozno, da se nam pridružite. ;) 

Prejeli smo status humanitarne organizacije

25.10.2016, Bojana M.

Z velikim veseljem vas obveščamo, da nam je Ministrstvo za zdravje podelilo status humanitarne organizacije.
To je velik dosežek, ki potrjuje naša dosedanja prizadevanja na področju promocije in ozaveščanja za zdrav življenjski slog, preventivnih aktivnosti na področju zasvojenosti, krepitvi vrednot kot so nenasilje in strpnost ter zavzemanja za izboljšanje stanja na področju ekologije in medsebojnih odnosov. Tudi v prihodnje si bomo prizadevali, da bomo po najboljših močeh uresničevali zastavljene človekoljubne cilje, ki prispevajo k boljšemu svetu.

Nova predstava za šolski parlament 2016/17

21.09.2016, Bojana M.

Pripravili smo novo gledališko predstavo na temo otroškega parlamenta 2016/17 - Otroci in načrtovanje prihodnostiPRIDI Z MENOJ NA ČASOVNI STROJ
Človeštvo je v nenehnem vrtincu hitro se razvijajoče tehnologije, komunikacijskih sredstev in neverjetnih dosežkov znanosti. Kljub mnogim napredkom pa težko rečemo, da naš odnos do življenja in naša zavest zlahka sledita zahtevam sodobne družbe. Ob pogledu na negotovo prihodnost doživljamo majhne in velike strahove. To še posebej velja za  otroke in mlade, ki zrejo v obdajajočo se družbo, ob čemer se jim porajajo številna vprašanja: kam se usmeriti danes, kaj načrtovati, česa se učiti, kako ravnati s samim seboj in okolico, kaj bo prineslo uspeh in kaj srečo...? V želji, da bi poiskali odgovore na ta in številna druga vprašanja, smo ustvarili našo predstavo.
Primerno za učence od 1.-9. razreda

1. šolski dan :)

01.09.2016, Bojana M.

Na današnji dan se ne veselimo le novega šolskega leta, temveč tudi rojstnega dneva naše drage Madam Ann! Hip hip hura za učence, ravnatelje, učitelje, čistilke, kuharje in hišnike sveta! :)

Vesele počitnice! :)

27.06.2016, Bojana M.

Uživajte v prostih dnevih in zasluženemu počitku! :) Naj bodo počitnice začinjene z zvrhano mero počitka in radovednega raziskovanja, da bo pričetek naslednjega šolskega leta še bolj ustvarjalen in razigran! :) 

Obiskala nas je Madam Ann!

02.06.2016, Katja B.

Pod okriljem Društva in Fundacije za boljši svet, nam je v 1. polovici junija prišla v goste Madam Ann, kot jo kličemo prijatelji. Madam Ann oziroma Annah Caroline Annam je ravnateljicaUhanga, humanitarna delavka, skrbnica mnogih otrok, neutrudna učiteljica in predavateljica iz ruralnega predela Kenije. Zahvaljujoč njenemu delu in prizadevnosti se izobražuje širša regija. Je svetel vzgled ne samo v svoji lokalni skupnosti, temveč vsem nam. OŠ Uhanga sodeluje v našem programu botrstva že od leta 2010. Madam Ann je ob svojem prvem obisku Evrope s svojo navdihujočo zgodbo in izkušnjami navdušila mnoge otroke in odrasle po vsej Sloveniji

Izšel je nov katalog za sezono 2016/17!

09.05.2016, Bojana M.

Z veseljem vam sporočamo, da je izšel nov katalog gledaliških predstav in izobraževalnih delavnic za prihajajočo sezono. Dosedanjo ponudbo smo okrepili z novimi vzgojno - izobraževalnimi predstavami in vsebinami, s katerimi lahko popestrite in nadgradite vaše izobraževalne dejavnosti

Vaš prispevek šteje!

15.12.2015, Bojana M.

Naše delo lahko podprete tudi takoda nam namenite 0,5% dohodnine
Nič Vas ne stane, da ste dobrodelni: obrazec preprosto natisnite, izpolnite in oddajte v najbližji poštni nabiralnik. ;) Hvala za zaupanje in podporo

 

Nova predstava za šolski parlament 2015/16

15.10.2015, Bojana M.

Pripravili smo novo gledališko predstavo na temo otroškega parlamenta 2015/16 - Pasti mladostništva z naslovom: UJETI SE NE DAM!

Mladi se v današnjem času srečujejo z mnogimi življenjskimi izzivi na vseh področjih svojega bivanja: v vsakdanjem življenju, v družinskem oz. zasebnem okolju, vrstniškem okolju, v šoli in prostem času. Nenehno spreminjajoče se razmere zahtevajo od otrok in mladostnikov vse večje sposobnosti hitrega prilagajanja. V tej bitki s sodobnim časom so otroci in mladostniki velikokrat izpostavljeni stresnim situacijam in življenjsko pomembnim odločitvam, na katere niso pripravljeni.

Kako se lahko človek v svoji otroški dobi pravilno odloči o svojem življenju? Kaj mu pri odločitvah lahko pomaga? Kako naj živi svoje otroštvo in kaj naj ga pri tem vodi? Na slednja vprašanja daje odgovor naša predstava, polna smeha in modrosti. V sebi odkrijemo pogum, voljo in zaupanje vase, ki nam pomagajo prestopiti potrošništvo, tekmovalnost, odvisnost od tujih mnenj in druge pasti sodobne družbe. Z veseljem vzgojimo cvetove zdrave samopodobe, prijateljstva in skrbi za druge, ki naredijo naše življenje prijetno, srečno in uspešno. 

Primerno za učence od 1.-9. razreda. 

Obiščite nas na Facebooku! :)

07.09.2015, Bojana M.

Društvo Za boljši svet je odslej tudi na FacebookuVabljeni k ogledu! :)

Modra zabava na Poštni ulici

01.07.2015, Bojana M.

Med poletjem nas je k pogovoru povabil Klub Oven - Modra zabava. Skupaj smo popestrili dogajanje na Poštni ulici v Mariboru. Dogodek si lahko ogledate na tej povezavi. 

Utrinki iz šolskih hodnikov

02.06.2015, Katja B.

Naša ekipa obišče mnogo šol, vrtcev in drugih ustanov. Nasmejani obrazi otrok in učiteljev ter gostoljubje šolske kuhinje nas vedno znova razveseli. Šolski hodniki in stopnišča so veliko krat polni ustvarjalnosti in navdiha.  Kaj vse je ujelo, nasmejalo in očaralo naše oko, si lahko ogledate v tej galeriji. Obljubimo, da jo bomo pridno dopolnjevali

Zaključek šolskega otroškega parlamenta

10.05.2015, Katja B.

V mesecu aprilu se je zaključil letošnji šolski parlament na temo izobraževanje in poklicna orientacija. S predstavo "Poklic po meri!" smo obiskali mnogo šol ter skupaj z mladimi gledalci raziskovali poklice prihodnostiMladim želimo, da (so)ustvarijo poklice, ki bodo prinesli srečo njim in družbi. S pomočjo slehernega posameznika bo naš svet lepši

Mali princ in dograditev otroškega igrišča v Indiji

03.03.2015, Katja B.

Naš Mali princ se je ponovno potepal po Indiji. Obiskal je ayurvedsko kliniko, kjer je s pacienti iz različnih koncev sveta spoznal, da jezik ljubezni govorijo povsod ter da je zdravilen tisti pogled, ki gleda s srcem
 
Na JZ delu tople Indije smo člani Društva Za boljši svet postavili pisan poligon za otroke tamkajšnje šole. Za navihane šolarje so že tako prekratki šolski odmori postali še krajši.  :)

Pomagali smo ZAVETIŠČU ZA ŽIVALI v Mariboru

27.01.2015, Sara  Onuk

Člana društva Sanskriti in Zmago sta organizirala akcijo zbiranja hrane in ostalih potrebščin za živali iz Zavetišča. Na njun poziv ste se odzvali zelo velikodušno, tako da smo sredi januarja v Zavetišče dostavili do zadnjega kotička napolnjen avtomobil z hrano, briketi, toplimi odejami in drugimi priboljški. Hvala za vaše zaupanje, trud je bil poplačan z veselim laježem štirinožcev, nekaj utrinkov si lahko ogledate v foto galeriji.

BOTRSTVO KENIJSKIH OTROK - predstavitev in zahvala sodelujočim

03.12.2014, Sara  Onuk

Projekt botrstva kenijskih otrok pod okriljem Fundacije za boljši svet uspešno teče že tretje leto. V soboto 6.12. ob 11.uri ste vabljeni na predstavitev, kjer bomo pokazali utrinke iz zadnjega obiska v Keniji, navedli dosedanje dosežke in skupaj ustvarjali vizijo za naprej. Dogodek bo potekal v Glaserjevi dvorani Univerzitetne knjižnice v Mariboru.

Veselimo se vašega obiska!

"POKLIC PO MERI" - šolski parlament 2014/15

11.11.2014, Katja B.

Humoristična in poučna predstava o poklicih že uspešno pomaga mladim generacijam po slovenskih šolah, da si zastavijo svoje poklicne cilje. Uspešna poklicna pot pa ne pomeni samo finančnega uspeha, temveč zajema vsa področja posameznikovega življenja: srečo, zdravje, zadovoljstvo, medčloveške odnose... Katere kvalitete moramo razvijati, da to dosežemo, pred gledalci naslika naša predstava.

Lutke in gledališče v Keniji

25.07.2014, Bojana M.

Med poletjem smo se člani Društva Za boljši svet ponovno podali med kenijske otroke in obiskali partnerske šole. Tokratna odprava je bila še posebej zanimiva, saj so z nami odpotovale tudi čudovite afriške lutke, ki so nastale izpod rok naše prijazne babice Marice. Z otroci in učitelji smo delili naše gledališko znanje in izkušnje ter pripravili čisto pravo afriško gledališko predstavo. Odslej bo njihova gledališka karavana potovala po šolah v okolici ter razveseljevala in izobraževala množice nadobudnih šolarjev. Ob naslednjem obisku nas bodo razveselili s svojim avtorskim programom, tako da že nestrpno pričakujemo novo odpravo

Pomoč prizadetim območjim v Bosni

19.06.2014, Katja B.

Na Društvu za boljši svet smo pomagali pri zbiranju osnovnih življenjskih potrebščin za prebivalce poplavljenih območij  Doboja in Bijeljine v BosniObe pošiljki s skupno težo treh ton so naši prijatelji v dveh odpravah že srečno dostavili na cilj. Tamkajšnji prebivalci so bili pomoči iz srca veseli, saj sta pomanjkanje in stiska, ki ju doživljajo, zares velikiOpustošenje, ki so ga poplave pustile za seboj je neopisljivo. Prizadeta območja bodo potrebovala še veliko časa ter pomočida si ponovno opomorejoNajlepše se zahvaljujemo vsem, ki ste tako množično iz srca prispevali .  

Humanitarni koncert OŠ Radlje ob Dravi in projekt Kenija

15.05.2014, Katja B.

Radlje ob Dravi je dne 13.5.2014 organizirala humanitarni koncert in z njim podprla naš mednarodni humanitarni projekt v Keniji. Na koncertu so nastopili učenciRadljemladi glasbeniki združeni v Orffovo skupino, Mlajši otroški  in Mladinski pevski zbor pod vodstvom gospe Urške Pečonik in z glasbeno spremljavo mentorice  Simone Svanjak  ter plesna skupina. Koncertu je dodala posebno vzdušje tudi  Alja Krušič, zmagovlka šova Slovenija ima talent. V juniju 2014 bomo  obiskali otroke v Keniji  in jim na šolskem dvorišču postavili  igrala, opremili športna igrišča ter nadaljevali  večletni projekt botrstva  otrok. Vsem sodelujočim se iskeno zahvaljujemo za njihov čas in dobro voljo, zahvala tudi gospodu ravnatelju  mag.Osrajnik Damjanu in ostalim organizratorjem koncerta,  zahvala vsem obiskovalcem ter  vsem, ki so nas podprli s svojimi prostovoljnimi prispevki.  Obljubljamo, da bomo nazaj prinesli mnogo veselih mladih afriških nasmehov. (foto)

Pomlad je tu!

21.03.2014, Katja B.

Ptice so se že vrnile k nam iz toplih krajev, travniki so polni pomladnih cvetlic in sonce nam daje vse več toplote.  Vsi se veselimo prebujajoče se narave!  Poskrbimo, da ostane lepa, čista in zdrava.  Več  o pomladnem dogajanju boste lahko izvedeli v naši predstavi  Kam je izginila gosenica?  o ekologiji in varovanju narave pa v predstavah Rešimo gozd, Kam so šle čebelice? ter Zemlja je dobila vročino.  Več o predstavah za otroke tukaj.

Otroški parlament - Družba, to smo mi!

26.09.2013, Katja B.

Z novim šolskim letom so se začele tudi aktivnosti povezane z otroškim šolskim parlamentom. Društvo za boljši svet je pripravilo predstavo in delavnice na temo "razmere v družbi". Skupaj si bomo ogledali, kaj se v naši družbi dogaja, ter razmišljali, kaj lahko sami naredimo, da jo izboljšamo.

Volkec Franček na Festivalu Lent

07.06.2013, Katja B.

Pozdravljeni vsi, majhni in veliki prijatelji! Društvo za boljši svet bo 1.7.2013 ob 11:00 uri nastopilo na Festivalu Lent 2013. Razveselili vas bomo z lutkovno-gledališko predstavo Bodi moj prijatelj. Prizorišče doganjanja bo  Oder Art Kamp v Mestnem parku. Vabljeni vsi, ki se želite z spoznati novega prijatelja volkca Frančka in njegovo druščino. Skuaj se bomo zabavali, smejali ter učili o prijateljstvu.

Dan Zemlje

04.04.2013, Katja B.

Zemlja je naš dom in to vedo  tudi  otroci. Pravzaprav, otroci vedo to  veliko bolje kot marsikateri odrasli. Zato smo se skupaj z otroci odločili, da se bomo lotili reševanja gozdov. V naši predstavi, Rešimo gozd, so nam pri tem pomagale gozdne živali, deklica Katja ter skrivnostna čarobna vila. S skupnimi močmi smo spremenila trdo, vase zaverovano srce delavca in ga naučili  kako varujemo drevesa in gozodove. (Video galerija)

Uspešno nadaljevanje »kenijske zgodbe«

31.01.2013, Sara  Onuk

Z velikim veseljem oznanjamo, da se humanitarne akcije na podeželju Kenije uspešno in s polno paro nadaljujejo. Januarja letos sva članici Društva za boljši svet Katja in Sara obiskali vseh 12 osnovnih šol, s katerimi sodelujemo v projektu botrstva. Za uvod smo pripravili novo gledališko predstavo o čarobnosti prijateljstva, nato smo se pogovarjali z otroci, katerim smo omogočili šolanje. Upam da vam bomo z video posnetki uspeli pričarati vsaj košček sreče, navdušenja in hvaležnostiki smo jih bili deležni iz njihove strani. S skupnimi močmi smo doslej omogočili šolanje za kar 134 osnovnošolskih otrok! Na isti lokaciji se seveda nadaljuje tudi program brezplačnega nudenja zdravstvene oskrbe, vendar o tem kdaj drugič.

"Odraščanje" - Šolski parlament 2012/13

11.09.2012, Katja B.

Za vsakega posameznika je obdobje odraščanja izjemno  pomembno obdobje, saj v njem postavlja temelje svojega življenja. Na poti dozorevanja doživljamo vzpone in padce, uspehe in neuspehe, veselje in radosti, pa tudi mnoge stiske, dvome in vprašanja.  Z željo, da bi nudili oporo otrokom in mladostnikom na njihovi poti smo pripravili gledališko predstavo in delavnice na temo »Odraščanje«. 

 

Projekt »Odpustil sem ti«

02.07.2012, Katja B.

 

Z marcem 2012 se je začel odvijati projekt »Odpustil sem ti«. V projekt so v prvi fazi vključeni otroci osnovnih šol Mariborske občine, ki s svojim zgledom, literarnimi in likovnimi prispevki ter izdelki izvajajo akcijo izboljšanja medsebojnih odnosov in dviga kvalitete medčloveških odnosov v našem mestu.  Projekt je podprt s strani Zavoda za zaposlovanje, Društva za boljši svet ter Občine Maribor. Projekt je bil  predstavljen tudi  na Lent Festivalu 2012, njegove dejavnosti pa se bodo odvijale vse do pomladi 2013.

Ekološka komedija

29.02.2012, Sara  Onuk

Člani Društva za boljši svet se znamo tudi najbolj resnih tematik lotiti na šaljiv in zabaven način. Med turnejo v Indiji smo za osnovnošolce pripravili predstavo REŠIMO ZEMLJO, s katero opozarjamo na aktualna vprašanja iz področja ekologije. Planet Zemlja je naš edini dom in od ravnanja vseh prebivalcev je odvisno, kaj nas čaka v prihodnosti. Vabljeni k ogledu šaljivega inserta v video galeriji!

Donacija Sekciji za tropsko medicino

22.01.2012, Katja B.

Fundacija za boljši svet in podjetje Novo analitica sta za potrebe medicinskih odprav v sklopu Sekcije za tropsko medicino Medicinske fakultete Ljubljana donirala biokemijski analizator Piccolo expressAnalizator ima za nadaljnje delo zdravnikov v tretjem svetu neznansko velik pomen, saj s pomočjo analize seruma v dobrih 10 minutah izpiše vrednosti elektrolitov, jetrnih in ledvičnih testov, metabolnih pokazateljev, itd. Tako bo že v naslednjih mesecih služil svojemu namenu odpravam v Ugandi, Keniji, Zambiji, na Madagaskarju in drugod. Ob tej priložnosti se v imenu Fundacije še enkrat zahvaljujemo direktorju podjetja Novo Analitica Jožetu Stergulecu, Sekciji in njenim članom pa želimo čim več ozdravljenih pacientov v tropih!

Šolski parlament - Junaki našega časa

01.01.2012, Katja B.

»Junaki našega časa« je tema letošnjega šolskega parlamenta, ki je dobro opozorila na pereč problem našega sveta. Potrošniška družba mlade nagovarja k sledenju določenim vzornikom. Vendar le ti mladim običajno ne ponujajo dobre opore pri oblikovanju zdravih temeljev srečnega in odgovornega življenje. Je mar res junaštvo to, da imaš denar, si slaven in lep?! Ali je morda veliko več, da zmoreš biti dober prijatelj ter human do vseh bližnjih in manj bližnjih so zemljanovKako smo izbirali nove junake in zastavljali nova junaštva skupaj z otroci in učitelji si lahko ogledate v naši foto galeriji. (Več o društvenih delavnicah in gledaliških predstavah.)

Humanitarno-medicinska odprava Kenija 2011

11.11.2011, Katja B.

Članici društva Sara Onuk in Vesna Forštenirč sta oktobra na odpravi v Keniji izvedli zastavljene projekte. Pet tednov sta nudili brezplačno zdravniško pomoč tamkajšnjim prebivalcem, poskrbeli sta za nadaljevanje programa botrstva in uresničili zastavljen projekt v sklopu humanitarnega koncerta. Z zbranimi sredstvi iz humanitarnega koncerta smo kupili šolske klopi, izgradili sanitarije in še kaj. Več o projektih si lahko preberete tukaj. (foto galerija)

Humanitarni koncert Za boljši svet

15.09.2011, Sara  Onuk

V imenu Fundacije za boljši svet vas z velikim veseljem vabimo na HUMANITARNI KONCERT, ki bo potekal v nedeljo, 25.9.2011 ob 19. uri v Festivalni dvorani Lent v Mariboru. S svojo udeležbo boste prispevali pri izobraževanju otrok v kenijski vasi Majiwa. Idejo bodo s svojim nastopom na koncertu podprli naslednji izvajalci: Alenka Gotar, Adi Smolar, Terrafolk, Jure Ivanušič, Nuška Drašček, Boštjan Bračič, Trkaj in Vox Arsana. Za vstopnico boste odšteli 15 eurov, kupiti jih je možno na informacijski pisarni v Europarku Maribor ali pred koncertom.

Ekonomija in etika – sozvočje ali nezdružljivost.

26.05.2011, Katja B.

Geshe Ngawang Samten, prorektor Centralne univerze za tibetanske študije v Varanasiju, Indija, nam je v torek, 31. maja 2011, v Veliki dvorani Univerze v Mariboru, predstavil za sodobnega človeka zelo pomembno temo – povezavo ekonomije in etike. Ali je ta povezava v današnjem svetu možna ali ne, in če je, na kakšne način se jo da doseči, o tem je tekla beseda predavatelja.

Na obisku pri Vaclav Havlu

10.02.2011, Eva Škobalj

Bivši predsednik Češke, pisatelj, intelektualec, misleca, humanista in še bi lahko naštevali - Vaclav Havel, nas je navdahnil s svojo preprostostjo, prijaznostjo in umirjenostjo. V enem izmed svojih intervjujev je dejal, da so človeške vrednote najpomembnejša lastnina, ki jo moramo braniti v tretjem tisočletju ne glede na to, od kod prihajamo in v kakšnem političnem sistemu živimo.

Podarjeni predstavi za bolnišnične otroke

27.01.2011, Katja B.

 

Društvo za boljši svet je v pred novoletnem času obiskalo bolnišnične otroke v Splošni bolnišnici Murska Sobota in Maribor, z lutkovno-gledališko predstavo Čarobna skrinja. Otroci so z veseljem sprejeli popestritev, ki jim je polepšala preživljanje časa v bolnišnici. Košček smeha in topline se je našel za vsakogar: za otroke, starše in bolnišnično osebje.  (foto galerija)

Humanitarni projekt v Keniji

10.11.2010, Katja B.

Društvo je oktobra 2010 izvedlo humanitarni projekt v Keniji, kjer smo postavili temelje prihodnjega sodelovanja in fundacije za botrstvo socialno ogroženih otrok. Ob tem smo tudi izvedli izobraževalne programe na desetih osnovnih in dveh srednjih šolah. Celoten projekt je financiralo Društvo za boljši svet. (foto galerija)

Izšla je nova knjiga

25.10.2010, Katja B.

IZDALI SMO NOVO KNJIGO!

 

Septembra 2010 je v sklopu društva izšla nova knjiga z naslovom Od človeka do sonca, avtorjev Eve in Gorana Škobalj, ki je namenjena učencem v drugi in tretji triadi osnovne šole, srednješolcem, študentom, družinam, poslovnežem oziroma vsem, ki želijo razvijati in uresničevati človeške vrednote v življenju.

Evropski projekt »Healthy Eco Life« (Zdravo eko življenje)

06.10.2010, Barbara Hribar

 

Društvo Za boljši svet je slovenski izvajalec mednarodnega projekta »Zdravo eko življenje«. V okviru projekta smo izvedli sklop ekoloških delavnic na OŠ Martina Konšaka Maribor in OŠ Prežihovega Voranca Maribor. Skozi igre, praktična izkustva in pogovore so otroci spoznali pomen zdrave prehrane, gibanja, ekologije ter čustvenega zdravja za naše življenje. Otroci so po delu v razredu imeli priložnost doživeti utrip zdravega eko življenja na obisku zdrave kmetije v Vitomarcih. Projekt je podprla tudi Mestna občina Maribor. (foto galerija)

Teden otroka 4. – 8. oktober

05.10.2010, Katja B.

Društvo Za boljši svet je v tednu otroka na različnih šolah izvajalo gledališke predstave in delavnice na temo "mediji in njihov vpliv na naše življenje" ter "nenasilje". Med obiskanimi šolami so bile: OŠ Šmarje pri Jelšah, OŠ Šempas, OŠ III Murska Sobota, OŠ Tabor I Maribor, OŠ Šentjanž ter OŠ Krmelj.

Z županom Francem Kanglerjem pri Nobelovem nagrajencu za mir

19.09.2010, Katja B.

 

18. septembra 2010 je delegacija iz Maribora, ki jo je vodil župan, gospod Franc Kangler, obiskala Nobelovega nagrajenca za mir, 14. Dalajlamo. V delegaciji  je bila tudi iniciatorka aprilskega obiska, mag. Eva Škobalj , profesorica na I. gimnaziji Maribor. Na srečanju je Dalajlama potrdil svoj ponovni prihod v Maribor leta 2012. Ob tej priložnosti mu je ga. Škobalj podarila izvod svoje nove knjige "Od človeka do sonca". (video galerija)

Društvo z največjim številom letnih obiskov v slovenskih šolah!

25.08.2010, Katja B.

 Več kot 350 sodelujočih šol po Sloveniji! (Reference

Njegova Svetost 14. Dalajlama v Mariboru!

01.03.2010, Katja B.

Društvo za boljši svet je v Slovenijo pripeljalo Njegovo Svetost 14. Dalajlamo! (Foto galerija)

Mesečnik
Reference
Pridruženo članstvo in vaša pomoč
©2010 Društvo za boljši svet
RoLAN Hiška