Spletni portal ForBetterWorld.si uporablja piškotke. Piškotki so povsem varni in ne vsebujejo občutljivih informacij. V svojem brsklaniku lahko piškotke kadarkoli izbrišete.

Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Strinjam se Ne strinjam se Želim več izvedeti
slovenščina | english

Vsa obvestila

Projekt »Odpustil sem ti«

02.07.2012, Katja B.

 

Z marcem 2012 se je začel odvijati projekt »Odpustil sem ti«. V projekt so v prvi fazi vključeni otroci osnovnih šol Mariborske občine, ki s svojim zgledom, literarnimi in likovnimi prispevki ter izdelki izvajajo akcijo izboljšanja medsebojnih odnosov in dviga kvalitete medčloveških odnosov v našem mestu.  Projekt je podprt s strani Zavoda za zaposlovanje, Društva za boljši svet ter Občine Maribor. Projekt je bil  predstavljen tudi  na Lent Festivalu 2012, njegove dejavnosti pa se bodo odvijale vse do pomladi 2013.

Na mariborskih osnovnih šolah so se že odvile prve delavnice projekta Odpustil sem ti, katerih namen je v prvi fazi predstaviti otrokom pomen odpuščanja in medsebojnega razumevanje v odnosih med ljudmi. Delavnice spodbujajo otroke k spoznavanju človekove miselne in čustvene plati. Tako kot oni, tudi drugi doživljajo srečo, veselje, žalost, bes, jezo, se soočajo z raznimi težavami, ki jih znajo uspešno ali ne uspešno reševati. Skupaj spoznamo, da si v življenju lahko med seboj pomagamo in stojimo drug drugemu ob strani. Projekt bo trajal do konca leta 2012 in v prihodnjih mesecih se bo v okviru projekta odvijalo še veliko zanimivega. Za začetek smo na nekaterih šolah prostovoljci  pripravili mestu Maribor vzpodbudo, da postane naše mesto mesto medsebojnega razumevanja in prijateljstva; naši literarni in likovni izdelki vabijo k ogledu in razmisleku. Predstavili smo se na Festivalu Lent 2012 in sicer v sklopu Art campa »Korenine srca«, ki se je odvijal od 22.6.2012 do 7.7.2012 v mestnem parku Maribor. Do konca projekta bodo sledile še mnoge dejavnosti projekta, o katerih vas bomo z veseljem obveščali.

 

Več  o projektu si lahko preberete na  www.odpustilsemti.forbetterworld.si. Projekt lahko spremljate tudi preko Facebook profila »Odpustil sem ti Projekt« (https://www.facebook.com/odpustilsemti.projekt)

in skozi članke in poročila v našem e-mesečniku »Skupaj ustvarjamo boljši svet«.

 

 

V prihodnjem letu je predvideno nadaljevanje  projekta »Odpustil sem ti« na osnovnih, srednjih šolah ter med študenti celotne Slovenije.

Mesečnik
Reference
Pridruženo članstvo in vaša pomoč
©2010 Društvo za boljši svet
RoLAN Hiška